Blog kategória bejegyzései

Steven Jobs, Apple és az informatika

Az ötlet furcsa volt és a szokatlan, de örülten tökéletes ötlet lett, ahol nem kellett külön vásárolnunk a különféle chipeket. A mai szemmel ez nem szokatlan cselekedetnek minősült San Francisco egyik elővárosában, Los Altosban egy garázs, ahol Steven Jobs tevékenykedett.

Jobs, segít az Apple megalkotásában

Jobs, a társát Steven Wotniakot megpróbálta meggyőzni arról, hogy nem mindenki szeret otthon dolgozni. Az első komoly megrendelésük ötven darab számítógép összeszerelése lett, ezért minden családtagját be kellett vonni a munkálatok elvégzésébe. Az újonnan alapított Apple Computernek ugyanis mindössze kettő alkalmazottjából ált össze. Az Apple 1 néven keresztelt számítógép a mai szemünkkel nézve 1975-ben jó kis számítógépnek számított. Meglepetésre az első 50 darabot pillanatok alatt elkapkodták tőlük.

Steven Jobs és Steven Wotniak az Apple készítése

Beigazolódott az, hogy a gépeket teljes csomagban kell árulni. Elhatározás is történt a részükről, miszerint elindult az Apple 2 elkészítése, amelynek már lesz komplett billentyűzete is. 1976-ban elkészültek a prototípusok. Ezen kívül kiderült még az is, hogy a garázs most már nem a legideálisabb helyszín, ezért pénzt kellett szerezniük a gyártási sornak.

Pénzük mellé, egy zseniális reklámmal foglalkozó szakembert is kaptak a Szilícium-völgy egtyik legnagyobb befektetőjétől, Don Valentine-tól.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Tömegközlekedés! Melyik jó? MÁV, Volán, BKV!

Egy icipicit elgondolkodtunk, pontosabban azon, hogy mi történt az elmúlt évek során a tömegközlekedés szolgáltatatásainál. Történtek fejlesztések, vagy sem? A szállítási minőségek javultak –e, valamint a jegykezelési lehetőségek milyenek, egyáltalán vannak lehetőségeink a jegyek  használatára a gépjárműveken?

Erről írtunk az újonnan indított blog oldalunkra egy kisebb cikket!

Tömegközlekedés változásai

Először is kezdjük az alapokkal a tömegközlekedés lehetőségeinél, pontosabban a MÁV-csoportról fogunk egy kicsit írni. Az elmúlt évek során, igen nagy lépések történtek meg a szerelvényeken, valamint a jegykezelési lehetőségek alatt. Maguk a szerelvények hűtési, fűtési funkcióval vannak ellátva, így legyen szó nyárról, vagy a téli időszakról az utazási lehetőségek megvannak.

Tömegközlekedés

Azaz

Ellenben van egy kisebb bökkenő! Sajnos, az országunk területén a MÁV-csoportnak még mindig vannak járművei, amik inkább a rendszer váltás idejére emlékeztetnek minket az utazásunk alatt. Így, ezeken a szerelvényeken nem annyira kényelmes az utazás, mint a modern járműveken. Ámbár, ez az arány országos szinten kis százalékban mutatkozik. Ne feledjük, leginkább az országunk keleti oldalán.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A World Stars blogoldalunk, hogy miről van szó

A World Stars weboldalunk elkészültése és beállításai után, cikkek és egyéb hírek fognak megjeleni az oldalunkon keresztől. A tevékenységeikről részletesen olvashatnak a pagnet.hu internetes oldalon, valamint azon belül a keresőoptimalizálás és a linképítés munkálatairól is tájékozódhatnak.

World Stars kategóriái

A legfőbb kategóriái ennek a portálnak a következők lesznek:

  1. Beltéri hírek (Itt a magyarországon megtörtént eseményekről olvashatnak, de természetesen ezen kívül a magyarországi megbízóink weboldalairól is olvashatnak cikkeket)
  2. Külföldi hírek (Ennél a résznél a nemzetközi hírek kerülnek napvilágra, ámbár nemzetközi megbízásokat is vállaljuk ide)
  3. Blog cikkek (Egyéb hírek és leírások kerülnek fel a World Stars “Világsztárók” oldalunkra)
  4. Egyéb (Ennél a menüpontnál nem kategóriába sorolandó cikkek, leírásaink kerülnak napvilágra)

Reméljük, hogy elnyerjük az oldalunk látogatottságának növekedését itt ezen az oldalunkon. Természetesen ennél az oldalunknál is várjuk a véleményeket, esetlegesen a kérdéseiket, amikre természetesen válaszolunk.

Egyéb információ

Egyéb hírként tennénk közzé, a weboldalunk szabályzatainak elolvasását, ahol részletesen tájékozódhatnak az egyéb szolgálatásainkról is. Elérhető itt